Mijn blog over sport kruimels op tafel

koffiekoeken de koers het leven een lekke band

mail mij!contact

8 september 2014

Toeval bestaat niet

Neen.

Toeval bestaat niet.

Het is kermis in W. En dat betekent nogal wat. Veel koers, toneel - waar is "De Fanfare van de Sint-Jansvrienden" gebleven, met J. als 'de facteur'? -, vlaaien, kroketten, tentoonstellingen, afgesloten straten, terrassen op het trottoir, kermismenu's en botsauto's.

W. viert feest.

Op dinsdag nog eens Jaarmarkt, met paarden in de Koningin Astridlaan (staan daar dan ook nog altijd koeien? Of is dat écht de tijd van toen? Zou ik eens moeten langslopen.)

En wat zie ik in het televisiekatern van de krant? Op Canvas: Belpop, over Wim De Craene. Wim De Craene uit W.! Op de avond van de kermis in W.

Toeval bestaat niet.

Wim in zaal N. (de oude nog) in W.

Het was 1976. Iedereen was erbij. Hoewel er natuurlijk maar 300 man in de zaal kon (of toch wat meer?). Hij zong over Tim, over Rozane (dat begin...), over een portret van gisteren. We waren gelukkig, alles kon nog. Wim was gelukkig, alles kon nog. Toen wel. 'Hoe je langs het muurtje zo binnen komt in huis. De achterdeur staat open. Alleen de poes is thuis.'

Zoekt u ook naar bekenden op de hoes van 'Alles is nog bij het oude'? De Kneut, ja dat was het café. En wie staat daar allemaal voor de gevel? Ziet u ze nog wel eens lopen, nu in W.? Zoveel jaren later? Zoveel wijsheid later? Zoveel teleurstellingen, verwondering, geluk, plezier verder?

'De Schoolstraat is een lang verhaal van heel oude huizen.' Nog altijd.

'Alles is nog bij het oude, er valt niet zoveel te beleven.Met september komt de koude en het duister rond half zeven. Al heb je dat idee, ik word er weer wat ouder bij.'

Juist.

'Ik had zachtjes willen huilen, maar ook dat ging voorbij.'

Allemaal kijken, daar in W.

En denken aan toen.

 

Terug naar overzicht