Mijn blog over sport kruimels op tafel

koffiekoeken de koers het leven een lekke band

mail mij!contact

15 september 2014

Indian Summer

Ik heb dat graag: nog een paar dagen zomers weer.

Terwijl dat eigenlijk niet meer hoeft.

Want geef toe: eigenlijk bent u ook al op herfstmodus overgestapt. U hebt toch ook al het barbecuetoestel opgepoetst? En zit de rooster ook bij u in krantenpapier? Juist, klaar voor volgend jaar, zo ergens rond zeven mei. Dan gaan we het weer proberen, met worsten en kippebouten, en de eerste frisse rode wijn. Maar nu even niet meer. Het past niet meer, vind ik, nu nog een barbecue. Boontjes smaken al lekkerder dan tomaat met sla.

En toch: het is heerlijk fietsweer, op de snelweg op weg naar een afspraak doet de zon deugd, met in de velden de nevel. De muziek op de radio is weer net wat aangenamer, zo lijkt het. Er staat ons een mooie dag te wachten.

Wedden dat u het vandaag hoort: 'L'été indien', van Joe Dassin.

'Tu sais, je ne suis jamais été aussi heureux que ce matin-là. C'était l'automne, un automne où il faisait beau. Là-bas, on l'appelle l'été indien. Mais c'était tout simplement le nôtre.'

Het geeft me het gevoel van een mooi feest: alles was top, dan neem je afscheid, tijd om naar huis te gaan. En in het naar buitengaan loop je D. tegen het lijf."Da's lang geleden. Was jij hier ook? Hoe gaat het? Drink je nog iets? Vooruit, dan maar."

Wordt het daar aan de deur nog het leukste stukje van de avond.

'L'été indien'. Voor het naar huis gaan, voor de herfst. En de winter.

 

Terug naar overzicht