Mijn blog over sport kruimels op tafel

koffiekoeken de koers het leven een lekke band

mail mij!contact

21 juli 2014

En dan nu: muziek!

Rustdag in de Tour! En dus hebben we tijd voor andere dingen: muziek!

Mijn allerindividueelste Tour Top Tien. Want muziek hoort net zo goed bij de Tour als rosé, lekke banden, Jürgen Van den Broeck die valt, pastis, de Provence en Daniël Mangeas (toch nog voor een week). Schiet gerust op de pianist. Ik ben ook maar een mens, met voorkeuren en afwijkingen.

In willekeurige volgorde:

1. Kraftwerk, natuurlijk. Met "Tour de France". Eigenlijk zit het nummer op het full album helemaal weggestopt op het einde, maar na een tijdje is het daar! Het oer-riedeltje!

2. "Jimmy" van Boudewijn de Groot! Als-ie maar geen voetballer wordt. Dan worden Bauke en Laurens en Wilco en Tim, Eddy, Roger en Herman en Lars en Tom toch wielrenner. Hoe sterk is de eenzame fietser?

3. Denk aan een Bar Tabac in het zuiden van Frankrijk, het pleintje ervoor, de krekels ergens in de bomen, de stilte op dat pleintje in de namiddag, de hitte. En binnen in het kleine cafeetje, op Radio Nostalgie: "Tu sais je t'aime" van Shake. Een smartlap van het zuiverste water. Maar zo Tour!

4. "A bicyclette", Yves Montand. Kan het Franser?

5. Of kan het toch nog Franser? Ja! "La mer" van Charles Trenet.

6. Voor iedereen voor wie het ooit zomer werd: Rob De Nijs, "Het werd zomer".

7. En in hetzelfde bedje (géén woordspeling): "Pour un flirt", Michel Delpech.

8. "C'est en septembre", Gilbert Bécaud: als de Tour weer weg is, als alle toeristen zo stilletjesaan weer weg zijn uit de campings, dan wordt Frankrijk weer van de Fransen (reserve: "September morn" van Neil Diamond)

9. "Marcelino" van Wim De Craene. Omdat dit nummer in elke Top Tien staat die ik samenstel. Zo eenvoudig kan het zijn.

10. En, evident: "Buenas noches" van Dalida.

Goed. Dat is 'm natuurlijk niet echt, de definitieve Tour Top Tien. Laat u gerust horen! Gooi er nummers uit, voeg toe, beaam! Als ze zondag de Champs Elysées (kan ook: Joe Dassin!) oprijden, dan presenteer ik u onze enige echte Tour Top Tien. Mail uw lievelingen naar filip@filiposselaer.be

 

Terug naar overzicht